Navigácia

  • Sprievodné podujatie ku Dňu narcisov 2024

    Dňa 18. apríla 2024 sa konal už 28. ročník  verejnej zbierky Deň narcisov, ktorú každoročne organizuje Liga proti rakovine. Ako je to už tradíciou, aj tento rok sa Súkromná umelecká škola Múza podieľala na organizovaní sprievodného podujatia. Maratón hudby a tanca, ktorý sa začal o 9.00 hod, zaplnil Námestie slobody v Humennom nielen dobrovoľníkmi, ktorí rozdávali žlté narcisy, ale aj pestrým kultúrnym programom. Do sprievodného programu sa zapojili Základná umelecká škola Petra Breinera, SZUŠ VIA ARTO,  SZUŠ MÚZA, súkromná materská škola Aura a MŠ Štefánikova. Nechýbali ani základné školy: ZŠ Hrnčiarkska, ZŠ Pugačevova a ZŠ Kudlovská.

                V programe, ktorý trval takmer 2 a pól hodiny,  žiaci zahrali na klavíri, saxofóne, zatancovali ako aj zaspievali mnoho krásnych piesní. Neodradilo nás ani mrazivé počasie. Súčasťou bolo aj kreslenie na chodník, do ktorého sa zapojili aj MŠ Třebíčšska a MŠ Osloboditeľov.

                Deti sa na túto príležitosť pripravovali aj v školách, keď spoločne nacvičili pieseň Narcisový sen, ktorú si tak ako aj minulý rok opäť zaspievali na jednom pódiu s autorkou piesne Verou Karas. Zapojili sa  deti zo SMŠ Aura, štvrtáci zo ZŠ Hrnčiarska, či ôsmaci zo ZŠ Pugačevova.

                Veľavravným sloganom z piesne   „Nezabudni, nikdy nie si sám, priateľstvo je spoločný náš chrám“ a spoločným spievaním vyjadrili spolupatričnosť a solidaritu. Za spoluprácu ďakujeme všetkým zapojeným školám, divákom ako aj MsKS Humenné a mestu Humenné.

  • Karolína Karšková zlatá na celoslovenskej súťaži

    Dňa 18.apríla 2024 sa tradične v Starej Ľubovni konala celoslovenská súťaž v hre na saxofóne. Karolina Karšková z triedy pána učiteľa Miloša Sedláčka reprezentovala našu školu na výbornú! Vo svojej kategórii sa umiestnila v zlatom pásme z 15 - tich súťažiacich, ako druhá najlepšia v bodovom hodnotení. 

    Blahoželáme, veríme, že úspechy na hudobnej ceste ju ešte čakajú. 

  • Dievčenský zbor Young Voices si vyspieval zlato !

     

    26. marec 2024 patril vo Vranove nad Topľou detským a mládežníckym speváckym zborom z celého Prešovského kraja na krajskej súťaži a prehliadke detských a mládežníckych speváckych zborov Mládež spieva 2024.

    Súťažne sa predstavilo 6 speváckych zborov Labuť a Iuventus Paedagogica z Levoče, Gaudeamus z Prešova, Young Voices z Humenného a dva spevácke zbory Ozvena z Vranova nad Topľou.

    Obohatením bolo nesúťažné vystúpenie Detského speváckeho zboru Lienka z Humenného a o umelecký zážitok sa postaral hosť programu Peter Gáč študent spevu na Janáčkovej fakulte v Brne – rodák z Vranova nad Topľou.

    Krajskú súťaž hodnotila odborná porota v zložení Mgr.art. Tatiana Kanišáková, Mgr. Oľga Varínska a Mgr. Viera Džoganová.

    Prešovský samosprávny kraj budú v celoštátnom kole súťaže v Prievidzi reprezentovať

    🥇Komorný spevácky zbor YOUNG VOICES z Humenného (dir. Zuzana Dirbáková)

    🥇Dievčenský spevácky zbor GAUDEAMUS z Prešova (dir. Denisa Matysová)

    Prajeme veľa úspechov v celoštátnom kole súťaže.

  • Letný hudobný kurz

  • Múzy s Múzou (pieseň v slove, slovo v piesni)

    Milí naši priaznivci!

    Dávame Vám do pozornosti projekt Múzy s Múzou (pieseň v slove, slovo v piesni), sériu tvorivých workshopov, ktoré sú zamerané na autorskú tvorbu (texty, hudba, improvizácia).

    Workshopy budú prebiehať v uvedených termínoch vždy od 16,00 hod v priestoroch umeleckej školy Múza pod vedením profesionálnych lektorov (Vera Karas, Ján Hrubovčák, Adrián Harvan, Dávid Proc). Záverečným výstupom bude koncert, na ktorom sa budú prezentovať diela, ktoré vznikli počas jednotlivých lekcií. 

    Workshop je určený pre žiakov, študentov ZŠ , SŠ, ZUŠ, ale aj nádejných a nadšených budúcich textárov a skladateľov. Podmienkou účasti na workshopoch je vyplnenie a zaslanie prihlášky v termíne do 1.marca 2024 na mail muzysmuzou@gmail.com. Workshopy nie sú spoplatnené.

    Tieto workshopy  sú súčasťou projektu Mesto kultúry 2024 - Humenné je umenie.

  • 15.02.24 Koncert v HISTORY art&music club

    Dňa 15.februára 2024 sa študenti našej školy predstavili na koncerte v History, kde predviedli svoje umenie. Na pódiu vystúpili Jakub Lepót (klavír), Karolína Karšková, Ingrida Hivková, Peter Bilšák (saxofón), Dávid Vozár (elektrická gitara) a Lenka Sudzinová (spev). Najväčší priestor však dostali naši najstarší študenti, ktorí pôsobia v kapele KEPASA v zložení Alexandra Nemčická, Michaela Balážová, Alžbeta Dirbáková (spev), Lucia Soňa Dolobáčová (klávesy), Sofia Anna Dolobáčová (basgitara), Nina Konfederáková (gitara), Peter Ruják (saxofón) a Matúš Sudzina (gitara, bicie). Svojim energickým vystúpením na pódiu dostali do varu preplnený klub. Príjemným slovom spestrila koncert  Beáta Behúnová. Keďže večer sa niesol v atmosfére sviatku všetkých zamilovaných - sv.Valentína, dámy v publiku boli od speváčok z kapely obdarované ružou. Všetkým účinkujúcim ďakujeme za skvelý umelecký zážitok !

  • Konkurz do Detského speváckeho zboru Lienka

    Milí priatelia, detský spevácky zbor Lienka rozširuje svoje kruhy!!! Ak sa chceš stať súčasťou tohto spievajúceho kolektívu, neváhaj a príď k nám :)

    Tešíme sa na všetkých, ktorí v sebe objavili chuť spievať a chcú sa zdokonaľovať v našom zborovom štúdiu pod profesionálnym vedením s možnosťou pokračovania a rastu v ďalších speváckych kolektívoch (dievčenský zbor Young Voices, ženské vokálne zoskupenie Womanvocal, Spevácky zbor mesta Humenné).

    Termíny najbližších konkurzov v priestoroch koncertnej sály SZUŠ Múza (Námestie slobody 57):

    19.február 2024 o 16,30 hod

    22.február 2023 o 16,30 hod

     

  • Young Voices na medzinárodnej súťaži Voce Magna Žilina

    V dňoch 2. – 7.11.2021 sa v Žiline a okolí konal už 11.ročník medzinárodného zborového festivalu Žilina Voce Magna. Súčasťou tohto festivalu je aj medzinárodná súťaž speváckych zborov. Každoročne sa na nej zúčastňujú zbory z rôznych krajín. Naše mesto na nej reprezentoval komorný zbor Young Voices, ktorý pôsobí pri našej škole.  

    Aj tento rok sa súťaž konala už tradične v Dome umenia Fatra v Žiline, ktorá je domácim pódiom Štátneho komorného orchestra. Predsedom poroty bol uznávaný slovenský dirigent, prof.Dr.h.c.Ondrej Lenárd (SK), členmi Doctor Artis Magdaléna Rovňáková ( SK - zakladateľka a dirigentka Bratislavského chlapčenského zboru), Jakub Zicha (CZ – popredný český dirigent, hud.režisér a pedagóg), Lukáš Kozubík (CZ – dirigent,  spevák, založil a viedol detské operné štúdio v Košiciach) a Sándor Kabdebó (HU,  učiteľ hudby, zborový dirigent, držiteľ ceny Zoltána Kodálya a ceny Artisjus Musical Foundation za vynikajúcu prácu v oblasti hudobného vzdelávania). Porota pri jednotlivých výkonoch hodnotila intonáciu a rytmus, hlasovú kultúru, výrazovú a stavebnú stránku, dramaturgiu a celkový dojem. 

    „Na súťaži sme sa predstavili s piatimi skladbami: Horičky zelenie od Zdenka Mikulu, Carol of the Bells  Mykolu D.Leontowicha, White Rainbow Yosefa Hadara, gregoriánskym hymnusom Veni, Creator Spiritus v úprave Damiana Močnika i tradicionálom Bring me little watter Silvie. Nácviky a dochádzka na ne vzhľadom na súčasnú situáciu neboli jednoduché, o to viac ma teší, že sa nám nakoniec podarilo súťaže zúčastniť. Bola to pre dievčatá prvá medzinárodná súťaž. Doobeda sme súťažili vo svojej kategórii a poobede zase o cenu Grand Prix, do ktorej sme postúpili. Porota vybrala zo všetkých zúčastnených zborov 4 a tie súťažili o hlavnú cenu. Získali sme krásne strieborné umiestnenie, z čoho máme nesmiernu radosť, keďže úroveň zborov na tejto súťaži je veľmi vysoká. Osobne si cením jednotlivé hodnotenia členov medzinárodnej odbornej poroty. Pani Magdaléna Rovňáková vyzdvihla príkladnú intonáciu a muzikálne vystúpenie, iní porotcovia choreografiu a dramaturgiu.  Pre mňa ako dirigentku je to veľká motivácia pracovať na sebe ďalej a pre speváčky zo zboru tiež. Pevne verím, že sa situácia zmení a my sa budeme môcť predstaviť na koncerte aj doma v Humennom.“ - uviedla dirigentka Mgr. Zuzana Dirbáková.

  • Celoslovenská saxofónová súťaž 2021

    Už niekoľko rokov sa pravidelne zúčastňujeme celoslovenskej súťaže v hre na saxofón, ktorú tradične realizuje ZUŠ J.Melkoviča v Starej Ľubovni.  Tento rok sa výnimočne realizovala cez videonahrávky. Počas dlhého obdobia dištančného vyučovania naši študenti nelenili a opäť sa zúčastnili. Bolo to náročné obdobie príprav, ale zvládli to výborne - blahoželáme k úspechu a tešíme! Poďakovanie patrí aj pedagógovi Milošovi Sedláčkovi, ktorý ich pripravil.

  • 28.6.21 Hráme pod hviezdami

    Školský rok sa končí a mladé talenty školy Vás chcú potešiť jazzovými štandardami, krásnymi hudobnými kusmi pop hudby a to všetko v prepojení poetického slova Zuzany Švecovej v nádhernom prostredí Vihorlatského múzea (skanzen).

    Dobrá nálada - pohoda - radosť Vás čaká pri zážitku s nami:) Tešíme sa na Vás!

  • Mladý talent :)

    Učíme sa od najväčších majstrov výtvarného umenia. Tentokrát nás inšpiroval Edouard Manet. Voľnú kópiu namaľoval akrylom na plátno Július Buček.

  • Zachyť okamih

    vyhodnotenie súťaže v tanečnom odbore

    Uplynul čas a chceme Vám predstaviť zaujímavé fotografie tanečníkov a vyhodnotiť súťaž tanečného odboru, ktorá prebiehala počas dištančného vyučovania. Súťaž s názvom „Zachyť okamih“ nám potvrdila, akých kreatívnych a talentovaných študentov máme v tanečnom odbore školy. Celkovo sa zapojilo takmer 40 žiakov v rôznych vekových kategóriách. Aj napriek tomu, že rozhodovanie bolo veľmi náročné, odborná porota musela vybrať najlepšie fotografie z každej z týchto kategórií.

    Za pekné ceny ďakujeme 1.day pri Tescu (našej bývalej žiačke - tanečníčke Dominike Zeleňákovej (Humenné-Družstevná 6445/42). Dúfam, že fotografiami potešíme Vaše oko:)

    Kategória č.1: 7-9 rokov: Júlia Šerepitová, Hana Macková, Nela Gombitová

    Kategória č.2: 10-12 rokov: Natália Glovová, EmaElly Pavlinská, Zuzana Dereninová, Katarína Chudinová, Peter Boňko

    Kategória č.3: 13-15 rokov: Patrícia Harviliková,Petra Chomová, Ema Čubáková

    Kategória č.4: 16-17 rokov: Anna Mária Blahová, Alžbeta Dirbáková, Ľudmila Chudinová, Barbara Kerekaničová, Stela Turíková, Michaela Krišková. V tejto kategórii sme udelili ešte jedno zvláštne ocenenie dievčatám Ľudmile Chudinovej a Barbare Kerekaničovej za kreatívne prevedenie námetu vo dvojici.

    Kategória č.5: 18 rokov: Laura Rošáková, ktorá zároveň získala aj Hlavnú cenu celej súťaže.

    Ďalšie fotografie boli ocenené čestným uznaním za nápad.

  • Príď sa zoznámiť:)

  • Talentové skúšky

    ...čo dodať? Tešíme sa na Vás!

  • Škola umeleckého priemyslu Svidník - výsledky súťaže.

    Študenti výtvarného odboru pod vedením Mgr. E.Frankovičovej sa zapojili do súťaže Súboj talentov 2021, ktorú vyhlásila Škola umeleckého priemyslu Svidník. Tešíme sa úspechu našich žiačok: Lara Vysočanská -1.miesto maľba V slnečnom kúpeli; Klára Rumanová - 2.miesto maľba Hrejivé zátišie. Srdečne blahoželáme dievčatám a pani učiteľke:)

  • Vyhodnotenie školských súťaží

    V mesiaci marec u nás v Múze prebiehalo hneď niekoľko súťaží vo výtvarnom, tanečnom i hudobnom odbore.

    Do výtvarnej súťaže "Grafický návrh žiackej knižky" sa zapojilo 26 žiakov. V Múze sme sa rozhodli oceniť piatich z Vás a udelili sme aj jedno nevšedné ocenenie Práce výhercov prvých troch miest posielame do 20. ročníka súťaže spoločnosti ŠEVT.

    Ocenení sú: Nina Bodnárová, Emma Sabina Hubová, Margaréta Godžáková, Lenka Sudzinová a Tobias Tomáš. Ocenenie za osobitný výtvarný prejav udeľujeme Števkovi Mattovi. 

    Srdečne Vám gratulujeme a prajeme ešte mnoho tvorivých nápadov!

    Do speváckej súťaže sa prihlásilo viac ako 20 žiakov v štyroch kategóriách. Mladí speváci nezaháľali a prostredníctvom videonahrávok ukázali svoj talent v speve populárnej a ľudovej piesne. Porota vybrala z každej kategórie troch najlepších.

    Ocenení sú:

    I. kategória - Petronela Čorná, Patrik Lojan a Zuzana Dirbáková

    II.kategória - Lenka Sudzinová, Vanesa Ulehlová a Peter Štefan

    III.kategória - Alexandra Nemčická, Alžbeta Dirbáková a Michaela Balážová

    IV. kategória - duetá

    Nina Peračková a Nina Peračková

    Alžbeta Dirbáková a Michaela Balážová

    Všetkým blahoželáme !! Ocenenia a diplomy si víťazi prevezmú, keď to bude možné v škole.

  • Veľkonočný pozdrav

  • Hviezdne noci

    Práce žiakov pod "taktovkou" Mgr. L.Gógovej.

    Týmito vydarenými "exotickými prácami"  a kópiami  Hviezdnej noci ukončujeme zadané témy a posúvame sa ďalej pssst...máte sa na čo tešiť)...:)

  • Zapoj sa do súťaže - ocenenia čakajú na víťazov:)

    Umelecká škola Múza vyhlasuje súťaž pre svojich študentov, prezentuj svoj talent :)

    Predlžujeme termín zasielania prác a nahrávok do: 24.3.2021

  • Súťaž v tanečnom odbore

    Vyhlasujeme školskú súťaž v tanečnom odbore.

    Máš v mobile plno fotiek a ani jednu v tanečnej póze? Zapoj sa do súťaže o najzaujímavejšiu fotku tanečníka.

strana:

Kontakt

Adresa školy: SZUŠ Múza
Námestie slobody 57
066 01 Humenné
P.O.BOX 38
Číslo účtu: 2626066887/1100
IBAN: SK63 1100 0000 0026 2606 6887
BIC: TATRSKBX
Riaditeľka školy: Mgr. Zuzana Dirbáková
dirbakova@gmail.com
+ 421 905 572 532
Zriaďovateľka, zástupkyňa riaditeľky: Spišáková Nadežda
szus.muza@gmail.com
+ 421 918 568 717

Stránky pre učiteľov

.

Týmto Vám oznamujeme, že dohľad nad spracovaním osobných údajov v našej spoločnosti zabezpečuje firma EuroTRADING s.r.o.,a v súlade s § 44 zákona č. 18/20128 Z.z. a článkom č.37 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679,nám poskytuje zodpovednú osobu, ktorú môžete kontaktovať na adrese zo@eurotrading.sk.Viac informácií o ochrane osobných údajov môžete prečítať tu : www.eurotrading.sk/zo